SMÅKAKOR

Biscotti med Mörk Choklad & Mandel

Biscotti med Mörk Choklad & Mandel

En klassiser – biscotti med mörk choklad och mandel. Antingen hackar man mandel innan man blandar ner den i smeten men jag föredrar hela mandlar i min biscotti och dem blir dessutom väldigt fina när man skivar upp dem. Biscotti är mycket enklare att baka än man kan tro och en väldigt uppskattad present, lägg i en fin burk och ge bort vid adventsfika i december.

Biscotti med mörk choklad & mandel – ca 40 stora

100 g rumsvarmt smör

2 dl socker

3 ägg

7 dl mjöl

2 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

 

Smaksättning

100 g hackad mörk choklad

50 g hel mandel

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa socker och smör med elvisp.

Tillsätt ett ägg i taget.

Blanda alla torra ingredienser för sig innan du rör ner dem i smeten.

Rör i smaksättningen och rör om så att allt blandar sig väl.

Täck en plåt med bakplåtspapper.

Rulla ut degen till två längder och platta till dem med handflatan. (föredrar man små biscotti gör man 3 mindre längder)

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Ta ut längderna ur ugnen och sänk värmen till 120 grader.

Skiva längderna på snedden i ca 1-1,5 cm tjocka skivor.

Placera skorporna på plåten igen med snittytan uppåt.

Grädda i ugnen i ytterligare 40 minuter.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.