Frozen Pepparkaks Cheesecake

Det är väldigt enkelt att göra Frozen Pepparkaks Cheesecake och det är jättegott, enda nackdelen är att det tar sån plats i frysen och vi har en sån liten frys dessutom, men efter lite omorganisering fick jag tillslut in den.

Cheesecaken ska stå i frysen över natten så det är en perfekt bjudkaka som man förbereder dagen innan och klar att servera direkt från frysen.

Jag hade hjälp av Philip och detta är en väldigt rolig dessert för barnen att hjälpa till med, vispa grädde och äggvita med elvisp samt smula sönder ett helt paket pepparkakor, kan det bli bättre…

Frozen Pepparkaks Cheesecake

3 äggvitor

3 äggulor

1,5 dl strösocker

200 g Philadelphiaost naturell

3 dl vispgrädde

2 msk vaniljsocker

Pepparkakor – jag använde ett helt paket Annas Pepparkakor 300 g

 

Gör så här

Gör smeten i tre formar.

Vispa äggvitan till hårt skum.

Blanda äggulan, strösocker och philadelphiaost.

Vispa grädden och blanda i vaniljsocker.

Blanda allt i en och samma bunke till jämn smet.

Smula pepparkakor i botten på en frystålig form, gärna med löstagbar kant.

Häll på hälften av smeten.

Smula ner lite mer pepparkaka och häll på resten av smeten.

Smula pepparkaka överst.

Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.

Bakform ”Drömma” från Ikea med löstagbar kant.

Write A Comment