Bulgur/Couscous/Quinoa/Ris

Pestobulgur

bulgurPestobulgur

Det går lika fort att koka bulgur som pasta och det kan vara gott med lite variation ibland. Man glömmer bort bulgur, cous cous och quinoa tycker jag men det är väldigt gott och väldigt enkelt att tillaga. Den här bulgursalladen med smak av pesto serverade jag till stekt lax men funkar lika bra till kyckling eller köttfärsbiffar.

 

Pestobulgur – 4 pers

4 portioner bulgur enligt förpackningen

1/2 rödlök

10 körsbärstomater

1 dl grön pesto

Hackad persilja till garnering

Svartpeppar

 

Gör så här

Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och finhacka löken.

Halvera tomaterna.

Blanda den varma bulgurn med pesto, lök och tomater.

Häll i lite svartpeppar.

Garnera bulgursalladen med persilja.

bulgur

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.