Köttfärs

Köttbullar med Mozzarella & Gräddsås

köttbullar

Köttbullar med Mozzarella & Gräddsås

Köttbullar med potatis, gräddsås och lingonsylt är så otroligt gott och fyller man köttbullarna med mozzarella får man riktiga lyxköttbullar. Gjorde en gräddsås av stekskyn och tillsatte philadelphiaost med smak av vitlök och det blir väldigt gott…

köttbullar

Köttbullar med Mozzarella – ca 20 st

500 g köttfärs

1 msk oxfond

salt & peppar

ca 1/2 förpackning mozzarella á 125 g

 

Gör så här

Sätt ugnen på 100 grader.

Blanda köttfärs med oxfond och tillsätt salt och peppar.

Rulla köttbullar och lägg på ett fat eller skärbräda.

Skiva mozzarellan i mindre bitar.

Platta till köttbullarna och lägg på en bit mozzarella.

Rulla sedan ihop till runda köttbullar igen.

Stek i rikligt med smör.

När köttbullarna är genomstekta kan man lägga dem i en ugnsform och ställa in i ugnen så dem håller sig varma medan man gör såsen.

köttbullarköttbullar

Gräddsås

Stekskyn från köttbullarna

2 dl vatten

0,5 dl grädde

1 msk oxfond

0,5 tsk kinesisk soya

Svartpeppar

0,5 dl philadelphiaost med vitlök

 

Gör så här

Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky.

Häll i grädde, soya och fond och låt sjuda några minuter.

Smaka av såsen med lite svartpeppar och philadelpiaost.

philla

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.