Potatis & rotfrukter

Potatissallad med Kassler

kassler

Potatissallad med Kassler

Färskpotatis är så gott och det får mig att tänka på sommaren. Här är recept på en färskpotatissallad med senapsdressing och man kan blanda i lite vad som när man gör en potatissallad och jag hade i blandsallad, morötter, rödlök och gräslök.

Blev en riktig sommarlunch, färskpotatissallad med stekt kassler, så gott och fräscht! Skiva kasslern tunt och stek i en het stekpanna någon minut på varje sida.

kassler

Färskpotatissallad – ca 4 portioner

 Senapsdressing

1 msk dijonsenap

1 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 msk vatten

salt & svartpeppar

 

Gör så här

Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

 

Sallad

Ca 800 g färspotatis

1 påse blansallad

3 morötter

1 röd lök

Klippt gräslök

 

Gör så här

Koka potatisen i saltat vatten på svag värme under lock.

Skölj salladen, skiva löken och riv morötterna med en osthyvel.

Blanda ner allt i dressingen och klipp över gräslök.

Häll av vattnet från potatisen.

Dela potatisen och blanda ner i salladen.

kassler

 

2 kommentarer

  • farmor

    Åh! Så sugen man blir. Nypotatis. Är de månntro från Cypern. Ska genast titta efter hos vår lokala grönsakshandlare Ali. Har läst att kalla potatiser, som värms ånyo innehåller färre snabba kolhydrater – för Erics skuld. Ska försöka svänga ihop något.

    • Hemma hos Andrea

      Från Egypten, och visst blir man sugen och vilken skillnad det är på färskpotatis och vanlig potatis, går inte att jämföra på långa vägar.

      Jaha, då kanske det kan bli någon liten färskpotatis då 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.