EFTERRÄTTER

Kladdkaka med Polly Rocks

polly

Kladdkaka med Polly Rocks

Har ni testat denna goda Pollyblandning, Polly Rocks – Lakrits, Citron & Choklad! Jag älskar den! Lakrits och citron är en riktigt bra kombination och jag testade att göra en kladdkaka med just den kombon och visst blev den god…

polly

Kladdkaka med Polly Rocks

2 ägg

3 dl strösocker

4  msk kakao

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smör

1 påse Polly Rocks (lakrits, citron & choklad)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret.

Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.

Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan smörblandningen.

Smöra en form och pudra med kakao. (jag använder mig av en form med 23 cm i diameter)

Häll i smeten i den smorda formen.

Tryck ner polly i smeten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

När Pollyn börjar smälta kan man trycka ner dem lite i smeten med en slev.

Låt kakan svalna och pudra sedan över lite florsocker.

Servera till vaniljglass eller grädde.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.