FISK OCH SKALDJUR

Asiatisk Lax med Sesamfrön

lax

Asiatisk Lax med Sesamfrön

Denna enkla laxrätt med asiatisk touch gick verkligen hem hos barnen vilket alltid är roligt. Den är enkel att tillaga, få ingredienser och det tar inte längre tid att tillaga den än vad det tar att koka riset, så ca 10 minuter.

Smakerna är soja, ingefära och sesamfrön och vill man ha lite sting kan man ha i lite hackad chili också. Glöm inte gurkan, den ger en bra balans till dem övriga ingredienserna…

lax

Asiatisk Lax med Sesamfrön – 4 portioner

4 laxfileér

olja att steka i

1/2 gurka

3 salladslökar

1 lime

Ris, 4 portioner

 

Sojasås

1,5 dl japansk soja

1 tsk finstrimlad färsk ingefära

2,5 msk strösocker

1 msk färskpressad citron

1 msk sesamfrön

(1/2 finhackad röd chili om man vill ha lite sting)

 

Gör så här

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till sojasåsen, rör tills sockret lösts upp.

Stek laxen i olja, ca 2 minuter per sida.

Häll över sojasåsen och låt småputtra i ca 4 minuter.

Skiva salladslöken tunt och blanda ner i det färdigkokta riset.

Lyft upp laxen och lägg på ett fat.

Häll såsen över laxen.

Gröp ur gurkan och skiva den tunt.

Servera laxen med ris, gurka och lime.

 

4 kommentarer

  • Karro

    Åhh det här receptet kommer jag att sno..Tror till och med att en kräsen Karolina kan äta denna lax, lät hur gott som helst!!

    • Hemma hos Andrea

      Vad roligt 🙂 det var verklige jättegott och så enkelt att göra, går lika snabbt som att värma på mamma scans köttbullar och koka makaroner 😉 Så snabbmat med andra ord…

  • farmor

    Precis så ska det vara! Modern ”snabbmat”. Hälsosam, snabb-, lättlagat och inbjudande. Me like. Du kan du. En riktig matkreatör. Blir säkert en ”favis” i mitt enmanshushåll.

    • Hemma hos Andrea

      Ja, det kan det nog bli och det är busenkelt att tillaga och den faktorn uppskattas både i enmanshushåll och flermanshushåll 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.