äppelkaka

Äppelkaka med Mandelmassa

En riktigt saftig äppelkaka! Kakan är toppad med mandelflarn och pärlsocker och i smeten gömmer sig riven mandelmassa och skivade äppelbitar med smak av kanel och kardemumma. God att äta precis som den är…

äppelkaka

Äppelkaka med Mandelmassa

200 g mjukt smör

2,5 dl strösocker

3 ägg

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1oo g riven mandelmassa

 

3 äpplen

kanel, kardemumma och strösocker till äppelklyftorna

pärlsocker

mandelflarn

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa det mjuka smöret med socker.

Tillsätt äggen.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda ner i smeten.

Tillsätt mjölken.

Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.

Smöra en form och strö den med ströbröd.

Skala och skiva äpplena och strö över socker, kanel och kardemumma.

Häll smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna.

Toppa med mandelflarn och pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.

 

2 Comments

  1. Jag är såååååååååååååååå svag för mandelmassa. Brukar äta upp hälften när det är tid för julgodis; dessvärre. Jag ska verkligen pröva denna nu när det finns så härliga smakrika svenska äpplen. Tyvärr finns väl inte mandelmassa i 100g förpackning. Får försöka disciplinera mig. Kram.

    • Hemma hos Andrea Reply

      Visst är det gott med mandelmassa, det bästa i semlan 😉 Tror inte det finns i 100 g nej, minsta är väl 150 eller 200 g. Du får göra 2 äppelkakor 😉

Write A Comment