Korv

Falukorv Provencale

falukorv

Falukorv Provencale

Det går att variera vardagsfalukorven med olika kryddor och tillbehör och här är en enkel korvrätt med smak av vitlök och örter, zucchini, aubergine och tomat. Servera falukorven med potatismos, broccoli och oliver…

falukorv

Falukorv Provencale – 4 portioner

800 g falukorv

ca 2 msk senap

1/2 aubergine, skalad och tunt skivad

1/2 zucchini, tunt skivad

1-2 tomater, tunt skivade

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 msk Örter Provencale

2 dl riven mozzarella

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva falukorven nästan hela vägen ner.

Bred senap på korven.

Skiva grönsakerna tunt och lägg mellan korvskivorna.

Blanda pressad vitlök och olivolja i en skål.

Häll blandningen över korven.

Krydda korven med den Provensalska kryddblandningen.

Tillaga korven i ugnen i ca 20 minuter.

Fördela osten över korven efter halva tiden.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.