EFTERRÄTTER

Äppelpaj med Smuldeg

äppelpaj

Äppelpaj med Smuldeg

Av alla äppelpajer och äppelkakor är denna smuldegspaj den absolut godaste…tycker jag! Den är lagom söt, lagom krispig och med en kula vaniljglass alldeles ljuvlig.

äppelpaj

Äppelpaj med Smuldeg

100 g smör

1 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

 

3-4 syrliga äpplen (gärna svenska)

kanel

strösocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, socker och mjöl grynigt med fingertopparna.

Tillsätt havregryn och blanda ihop allt.

Skala och skiva äpplena.

Smöra en ugnsfast form.

Lägg i äppelskivorna och strö över kanel och socker.

Toppa med smuldegen.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.