pizzaPizzadeg utan Jäst

Igår gjorde vi pizza till middag och vi gjorde en deg med bakpulver istället för med jäst, var både gott och gick väldigt snabbt. Man blandar bara ingredienserna, kavlar ut degen och toppar med valfritt pålägg, vi valde vitlökssalami, grön paprika, röd lök och färska champinjoner. Toppa den färdiggräddade pizzan med ruccola, mums…

Lägg bakplåtspappret på bordet och kavla ut degen i samma storlek som plåten och försök kavla degen så tunn som möjligt, ju tunnare desto krispigare pizza…

pizza

Pizzadeg utan Jäst 

5 dl vetemjöl

2 tsk bakbulver

1/2 tsk salt

1/2 dl olivolja

2,5 dl mjölk

 

Tillbehör

Tomatsås (4 dl passerade tomater, 1/2 grönsaksbuljongtärning, 1 vitlöksklyfta, 1 msk pizzakrydda eller oregano, klippt persilja, svartpeppar – låt puttra på svag värme)

4 dl riven mozzarellaost

1 grön paprika

2 färska champinjoner

1 röd lök

Några skivor vitlökssalami

Ruccola

 

Gör så här

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.

Tillsätt mjölk och olivolja och blanda till en deg.

Klä en bakplåt med bakplåtspapper och kavla ut degen.

Kavla degen så tunn som möjligt.

Bre tomatsåsen över degen och strö över riven ost.

Toppa med tillbehör, vi valde vitlökssalami, grön paprika, röd lök och färska champinjoner.

Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

4 Comments

  1. Hej Andrea!

    Denna pizzan verkar super enkel och god 🙂
    Detta kommer absolut att testas.

    Ha en fortsatt trevlig kväll!

    Kolla gärna in min blogg,tack 🙂

    • Hemma hos Andrea Reply

      Hej! Den var väldigt god och jag älskar salami och grön paprika på pizza. Åt det för första gången i Thailand av alla ställen, haha. Ska absolut kika in på din blogg 🙂

  2. Hejsan!

    Jag gjorde denna pizzan igår,och den blev väldigt god.
    Ändrade lite med pålägget bara.
    Tack för ännu ett bra recept 🙂

    Rebecka

    • Hemma hos Andrea Reply

      Vad roligt, visst var den god för att vara så enkel och smidig att göra också. Jag blev bjuden på pizza hos en bekant för ett tag sen och hon hade gjort en riktigt god pizzabotten med fullkorn och fil tror jag, ska lägga vantarna på det receptet för den var ännu godare 😉 Ha en riktigt härlig helg…
      Kram Andrea

Write A Comment