EFTERRÄTTER

Kladdkaka med Kinder Schoko Bons

kladdkaka kinderäggkladdkaka kinderägg

Kladdkaka med Kinder Schoko Bons

Kladdkaka är både barnsligt enkelt att göra och barnsligt gott och vill du förnya kladdkakan tillsätter du bara din favoritchoklad i smeten. I denna kladdkaka har jag blandat ner en påse med Kinders nyhet Kinder Schoko Bons, små chokladägg med mjölkfyllning och smak av hasselnöt. Toppade kladdkakan med vispad grädde, Kinderägg, Kinder Schoko Bons och mini smarties samt små flaggor. En spexad kladdkaka som skulle göra succé på barnkalset med alla härliga färger och små chokladägg och får man någon rolig överraskning i kinderägget kanske den också platsar ovanpå kakan.
kinderägg kladdkaka

Kladdkaka med Kinder Schoko Bons

2 ägg

3 dl strösocker

4  msk kakao

1,5 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smör

1 påse Kinder Schoko Bons.

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao i en skål.

Rör ner dem torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan det smälta smöret.

Blanda till en jämn smet och tillsätt en påse Kinder Schoko-Bons, (jag sparade några till dekoration).

Smöra en form och pudra med kakao. (jag använder mig av en form med 23 cm i diameter)

Häll i smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

Låt kakan svalna och pudra sedan över lite florsocker.

Toppa med vispad grädde, kinderägg, kinder schoko-bons och smarties.

 

2 kommentarer

  • matilda

    Tänkte göra denna tårta nu till påsk för den ser riktigt god ut, speciellt med tanke på att jag älskar schoko bons!!

    Men när jag Iäste beskrivningen står det: smält smöret och rör ner after eight, men i ”ingredienserna” står det ingenting om några after eight :s
    Så hur mycket After eight ska det vara ? 🙂

    • Hemma hos Andrea

      Hej Matilda!

      Det ska inte vara After Eight i kakan, det är jag som vart slarvig och inte korrigerat ordentligt då jag använder samma grund till kladdkaka med after eight 😉 ooops! Men nu är receptet korrigerat och korrekt (utan after eight). Verkligen en perfekt kaka till påsk 🙂 Trevlig helg och Glad Påsk.

      Mvh/Andrea

Lämna ett svar till matilda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.