Tomat & Löksallad

tomat och löksallad

Tomat & Löksallad

Under min uppväxt åt vi ofta potatisgratäng och kött på helgen när det skulle lyxas till lite och min pappa gör den absolut godaste potatisgratängen man kan tänka sig. Den innehåller tunt tunt skivad potatis, mycket ost, mycket grädde och mycket vitlök och den tillagas i en svart gjutjärnsgryta i ugnen. Men det jag mins allra mest är faktiskt tillbehöret som alltid serverades till potatisgratängen och köttet och som knöt ihop hela rätten, nämligen tomat och löksallad. Kombinationen av tomat, lök, salt, svartpeppar, olivolja och vitvinsvinäger till krämig potatisgratäng, kött och gräddig skysås är gudomlig och ingen gör denna rätt lika bra som min pappa.

tomat och löksallad

Tomat & Löksallad – ca 4 port

3-4 tomater

1 liten röd eller gul lök

3 msk olivolja

1,5 msk vitvinsvinäger

3 krm salt

svartpeppar

 

Gör så här

Skölj och skiva tomaterna.

Skala och hacka löken fint.

Blanda tomater och lök i en bunke och tillsätt salt, olivolja och vitvinsvinäger.

Smaka av med svartpeppar.

Blanda väl och låt stå en stund innan servering.

 

 

2 comments

  1. Håller med fullständigt! Tomat och löksallad skulle jag kunna leva på..kan äta en hel skål rätt upp och ner :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>