vitlöksbröd

Vitlöksbröd med persilja

Till soppa hör ett gott bröd till och igår åt vi en krämig fisksoppa med vitlöksbröd. Skär man brödet på längden blir dem perfekta att doppa i soppan, nästan som brödsticks. Jag blandar ett vitlökssmör och brer på brödet och nu måttade jag inte men till en stor baguette blandade jag en rejäl klick smör, 1 vitlöksklyfta, några kvistar persilja och lite salt.

vitlöksbröd

Vitlöksbröd med persilja

Baguette

bregott

pressad vitlök

klippt persilja

salt

 

Gör så här

Sätt ugnen på 240 grader.

Blanda alla ingredienser i en skål.

Dela baguetten och skiva sedan brödet på längden så det blir som brödsticks.

Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.

Bre vitlökssmöret på brödet.

Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills brödet fått en fin gyllene färg.

 

 

2 Comments

 1. Vad mumsigt detta låter 🙂
  Den här fisksoppan du gjorde,skulle man kunna få receptet till den?
  Ska nog göra detta på fredag 🙂
  Passar det med cider till maten? Då jag helst inte dricker alkohol.

  Kram Rebecka

  • Hemma hos Andrea Reply

   Hej Rebecka. Självklart, lägger ut recept på fisksoppan imorgon! Till fisksoppa dricker jag helst vitt vin eller vatten med citron i men jag är inte så noga med vilken dryck som passar till vilken mat utan jag dricker det jag tycker är gott. Och smaken är som baken eller hur 😉 så visst kan du väl dricka cider till och annars tycker jag smaksatt mineralvatten känns lite festligare om man serverar det i vinglas.

   Kram på dig och trevlig söndagkväll

Write A Comment