musli

Musli med nötter & kanel

Hemmagjord musli är så mycket godare än köpt och dessutom nyttigare. Här är en musli med mandlar, hasselnötter, kokoschips, kanel och russin. Servera muslin med keso, yoghurt eller kvarg, gott både till frukost och mellanmål och även uppskattad av barnen. Vi gjorde nyttig glass här om dagen och toppade med musli, supergott.

musli med keso

Musli med nötter och kanel – 1 plåt

5 dl havregryn

2,5 dl rågflingor

1 dl kokoschips eller kokosflingor

1 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

1 dl hasselnötter

1 dl mandel

kanel

flytande honung

1,5 dl russin

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla torra ingredienser (förutom russin) i en bunke.

Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.

Pudra med kanel och ringla över flytande honung.

Ställ i ugnen i 30 minuter.

Efter halva tiden kan du ta ut plåten och ringla över lite mer honung.

Blanda muslin med en stekspade emellanåt så den inte bränns vid.

Ta ut den färdiga musliblandningen och blanda ner russin.

 

Write A Comment