Sallad & grönsaker

Tomatsallad med haricots verts

tomatsallad med haricots verts

Tomatsallad med haricots verts

En riktigt god sidosallad som passar både till kött, fisk och kyckling. Det är så roligt att testa olika tillbehör, dels för att få lite variation på måltiderna och även bra för barnen att få testa på lite olika grönsaker och tillbehör. Vi har en regel här hemma, man måste alltid smaka och tycker man inte om det behöver man inte äta. Det är en regel som funkar väldigt bra och hade det inte varit för den hade nog barnen missat massa saker som dem tycker om. Till denna sallad använde jag mig av frysta haricots verts som jag kokade i lättsaltat vatten, alltid bra att ha frysta grönsaker och örter hemma.

 

Tomatsallad med haricots verts – ca 4 port

150 g haricots verts

1/2 röd lök

4 tomater

2 msk finhackad persilja

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

salt

svartpeppar

 

Gör så här

Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten (ca 3 minuter).

Skala och skiva löken tunt.

Skölj och skiva tomaterna.

Häll av vattnet från haricots verts och blanda alla ingredienserna i en skål.

Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.