mandelbiskvipinnar

Mandelbiskvipinnar

Dem här mandelpinnarna slänger du ihop på nolltid och jag tänker att dem kan vara fina att servera till sommarens enkla desserter som glass, fruktsallad eller pannacotta kanske. När du blandat ihop smeten så spritsar du ut pinnar på bakplåtspapper och toppar med hackad mandel och in i ugnen. Jag gjorde lite tjockare pinnar och av detta recept blev det då 12 pinnar, gör du smalare blir det fler. Gräddningstiden varierar beroende på hur tjocka du gör dem så utgå efter färgen på pinnarna för att avgöra om dem är klara men mellan 10 – 20 minuter skulle jag säga.

mandelbiskvipinnar

Mandelbiskvipinnar

200 g mandelmassa

1 dl strösocker

1 äggvita

ca 1 dl sötmandel, hackad

 

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

Lägg ut bakplåtspapper på en plåt.

Riv ner mandelmassa i en bunke, jag använde ett rivjärn.

Häll i strösocker och vispa med en elvisp.

Rör ner äggvitan lite i taget tills det blir en slät smet.

Spritsa ut pinnar på plåten och toppa med hackad mandel.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pinnarna fått en fin färg. Tar lite olika tid beroende på hur stora pinnar man gör.

 

2 Comments

    • Hemma hos Andrea Reply

      Smakar som mandelbiskvier – mums!

Write A Comment