Sallad & grönsaker

Rostade medelhavsgrönsaker med halloumi

rostade medelhavsgrönsaker med halloumi

Mozzarella, fetaost, chévre, halloumi, åhh det är så gott med ost och det höjer vilken sallad som helst. Tomat med mozzarella och basilika är en favorit, vattenmelon med fetaost och balsamico, chévre med honung och valnötter, man kan ha ost till allt. Halloumi äter vi mest på sommaren och man kan antingen steka eller grilla osten. Här fick halloumin serveras som tillbehör tillsammans med ugnsrostade medelhavsgrönsaker och oliver.

rostade medelhavsgrönsaker

Rostade medelhavsgrönsaker med halloumi

Aubergine

Zucchini

Paprika

Röd lök

Olivolja

Flingsalt

Svartpeppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Skölj och skiva grönsaker och lök.

Fördela grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar.

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Rör om någon gång så att dem inte bränns.

Skiva halloumin och stek i olja i en stekpanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.