blåbärspaj med smuldeg

Vi har så mycket blåbär på baksidan och det är helt fantastiskt att kunna öppna altandörren på morgonen, hoppa i träskorna och gå ut och plocka en näve blåbär till frukostyoghurten. Här om dagen bestämde vi oss för att baka en blåbärspaj och av barnens blåa läppar att döma tror jag det hamnade lika mycket om inte mer blåbär i munnarna än i skålarna men en liten paj fick vi ihop. Till pajen serverade vi vaniljvisp.


blåbärspaj med smuldegBlåbärsris

Blåbärspaj med smuldeg – ca 4 portioner

ca 4 dl blåbär

1 tsk potatismjöl

2 msk socker

 

Smuldeg

100 g smör

1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, socker och mjöl grynigt med fingertopparna.

Tillsätt havregryn och blanda ihop allt.

Smöra en ugnsfast form. (jag använde en lite mindre form)

Häll i blåbär och strö över socker och potatismjöl.

Toppa med smuldegen.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen fått en gyllen färg.

 

6 Comments

  1. Vilken tur. Precis ett sådant recept behövde jag i dessa härliga bär tider. Jag får köpa. Du hämtar utanför dörren. Happy you.

    • Hemma hos Andrea Reply

      Det är lite lyxigt att ha hela trädgården full med blåbär. Massa kramar till dig

    • Hemma hos Andrea Reply

      Visst är det! Blåbärspaj är sommar.

    • Hemma hos Andrea Reply

      Så gott! Helst med vaniljglass men vaniljvisp är inte fel det heller.

Write A Comment