spaghetti med dill och ärtsås

En riktigt grön och härlig pastasås med smak av gröna ärtor, dill, vitlök och citron. Blandade i lite cremefraiche i såsen också och du skulle sett färgen innan jag gjorde det, alldeles neongrön och vacker. Det går självklart att utesluta cremefraichen om man vill det. Toppade denna vegetariska pastarätt med lite rostade solrosfrön, rivet citronskal och dill.

 

Spaghetti med grön sås av ärtor och dill – 2 port

Spaghetti

1 vitlöksklyfta

1/4 purjolök

1 msk olivolja

3 dl frysta ärtor

saften och skalet från 1/2 citron

1/2 dl hackad dill

1/2 dl vatten

salt och peppar

1 msk cremefraiche

1 msk rostade solroskärnor

 

Gör så här

Koka pastan.

Hacka vitlöken och purjolöken fint.

Fräs i olivolja tills allt mjuknar.

Koka upp vatten och häll i de frysta ärtorna. Låt koka ngn minut.

Häll av vattnet och dela upp ärtorna i två skålar.

Mixa hälften till en puré med en stavmixer.

Blanda ner purén i stekpannan med vitlök och purjolöken.

Blanda även i citronsaft, citronskal, dill och cremefraiche.

Smaka av med salt och svartppepar.

Rör ner vatten och cremefraiche och rör om.

Servera pastan med ärtsåsen, rostade solroskärnor och ärtor.

 

Write A Comment