CHIAPUDDING

Chiapudding med mangosorbet

chiapudding med mangosorbet

Alla tycker vi om olika smaker och konsistenser och chiapudding smakar egentligen ingenting bortsett från det man smaksätter den med såklart men den har en lite speciell konsistens. Vissa tycker att det är slajmigt och äckligt, jag tycker att det är jättegott. Eller jättegott kanske är att ta i men det är gott och jag håller mig mätt. Någon som tycker raka motsatsen, verkligen raka motsatsen är Sofia och HÄR kan du läsa hennes syn på chiapudding. Vi har delade meningar om chiapudding kan man lugnt säga. Haha!

Här är iallafall en chiapudding (en god chiapudding, enligt mig) smaksatt med vaniljpulver och toppad med en sockerfri mangosorbet gjord på fryst mango och grapefrukt. Jag har länge letat efter en grapefruktsked och nu äntligen hittade jag en på Bruka Design. Den har små räfflade kanter så att man enkelt kan skära ut fina klyftor.

Vad tycker du om chiapudding?

grapefruktsked chiapudding

Chiapudding – 1 port

1 dl mjölk

1,5 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

 

Gör så här

Blanda mjölk, chiafrön och vaniljpulver i en liten skål eller i ett glas.

Ställ in i kylen.

Rör om efter ca 30 minuter så att det inte blir klumpar.

Täck med plastfolie eller med ett lock.

Låt stå i kylen över natten.

 

Mangosorbet

1 näve fryst mango

lite pressad grapefrukt

 

Gör så här

Mixa den frysta mangon i en blender tills den blir lite smulig.

Pressa i lite grape och kör mixern tills du får en sorbetliknande konsistens.

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.