havregrynsgröt med vinbär och blåbär

Havregrynsgröt med iskall mjölk, blåbär och röda vinbär från vår egna trädgård till frukost, det är vardagslyx! Fyllde faktiskt frysen med massa blåbär och björnbär innan det var försent men vinbärsbuskarna är fortfarande fyllda med bär. Det finns faktiskt inget mer rogivande än att vara ute i naturen, plocka bär och svamp och andas frisk luft. Man rensar tankarna, fyller på med energi och nu ska man verkligen passa på att vara utomhus så mycket man kan och tanka solljus innan hösten och mörkret kommer.

starrars och spiderman

Havregrynsgröt – 1 port

1 dl havregryn

2 dl vatten

en nypa salt

 

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en djup skål.

Tillaga i micron på full effekt i ca 2 minuter.

Rör om efter halva tiden.

4 Comments

 1. Precis hemkommen från ”landet” och försöker catcha upp alla trevliga recept och framför allt inbjudande bilder. Har du aldrig tänkt på att utbilda dig till kostrådgivare med speciell inriktning på småbarnsfamiljer som behöver inspiration i sitt ofta stressiga vardagsliv. Kram

  • Hemma hos Andrea Reply

   Hej farmor. Vad roligt att du gillar mina bilder, blir så glad. Kanske skulle vara något, det är ju väldigt intressant med kost och hälsa. Ha en fin dag. Kam

  • Hemma hos Andrea Reply

   Haha, visst är den fin! Dem springer ofta runt i trädgården utklädda till superhjältar 😉

Write A Comment