ostpanerad omelett

Gillar du omelett kommer du älska denna ostpanerade omelett med en krämig mitt och en krispig yta. Du smälter smör i en stekpanna och täcker stekpannan med hyvlad hushållsost. Blanda 2 ägg, en nypa salt, svartpeppar, lite sambal oelek (kan självklart uteslutas) och en skvätt grädde i en skål. Vispa upp med en gaffel. När osten börjar bubbla häller du på äggsmeten och låter den tillagas på medelvärme i några minuter. Jag hade även på grön paprika och körsbärstomater. När omeletten är klar viker du den dubbel.

ostpanerad omelett

8 Comments

 1. men mums! den perfekta omeletten, mina faller alltid isär och blir äggröra, hehe.

  • Hemma hos Andrea Reply

   Visst är det gott med omelett och en perfekt nödlösning de gånger man inte orkar laga mat eller har tomt i kylen. Ett tips när du gör omelett är att inte vända den utan endast steka ena sidan och istället göra små hål med en stekspade så smeten kan rinna ner och omeletten blir genomgräddad/Andrea

 2. Ska genast pröva. Satt just och grubblade på vad jag skulle förlusta mig med till kvällsmat. Låter mumsigt.

  • Hemma hos Andrea Reply

   Jättegott med den krispiga ytan. Kram kram

  • Hemma hos Andrea Reply

   Det är jättegott, du måste testa!

 3. Nu har jag testat denna härliga ostomlett flera gånger med lika lyckat resultat varje gång. I övrigt tack för alla tips och goda recept.

  • Hemma hos Andrea Reply

   Visst är den god! Älskar den krispiga ytan. Kul att du kikar in på bloggen farmor. Massa kramar

Write A Comment