KYCKLING

Kyckling i balsamicosås med vitlök och chilifräst broccoli

kyckling i balsamicosås med vitlök och chilifräst broccoli LCHF

Denna kycklingrätt gör vi ofta men jag brukar använda kycklingfilé och linda in den i bacon eller serranoskinka. Denna gång använde jag kycklinginnerfilé och hoppade över att linda in den och det blev precis lika gott. Detta är en så otroligt enkel rätt att tillaga och går även smidigt att göra till många. Vi brukar servera den till pasta eller klyftpotatis och denna gång blev det lite vitlök och chilifräst broccoli med rostade solroskärnor också, mitt absoluta favorit tillbehör. Recept hittar du här.
kyckling i balsamico med vitlök och chilifräst broccoli LCHF

Kyckling med balsamicosås – 4 portioner 

Kycklinginnerfilé för 4 personer (500-700 g beroende på hur mycket man äter)

salt

svartpeppar

oregano

5 dl grädde

4 msk balsamvinäger

2 msk koncentrerad kycklingfond

4 pressade vitlöksklyftor

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och oregano.

Bryn kycklingen i en stekpanna med smör så att den får en fin yta.

Lägg kycklingen i en ugnsform.

Blanda grädde, balsamvinäger, fond och pressad vitlök i stekpannan.

Häll såsen över kycklingen och tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.