Jordgubbsglass sockerfri

Favorit i repris om någon missat denna enkla och goda sockerfria jordgubbsglass. Den är gjord på endast tre ingredienser, frysta jordgubbar, kokosmjölk och lite vaniljpulver. Låt jordgubbarna tina något, tillsätt vaniljpulver och häll i lite kokosmjölk i taget, blanda allt i en mixer till önskad konstisens. Till 5 dl jordgubbar använder jag ca 1/2 dl kokosmjölk och 1 krm vaniljpulver.

Barnen älskar denna glass och dem hjälper gärna till och på bara några minuter har man färdig glass. Det går självklart att byta ut jordgubbarna mot andra frysta bär. Även kokosmjölken går att byta ut mot vispgrädde om man hellre önskar det.

Vill man kan man smaksätta glassen med tex mynta, ingefära eller citrusfrukter. Toppa med hackade nötter, kokos eller varför inte müsli. Går att variera hur mycket som helst så det är bara att testa sig fram.

4 Comments

 1. Låter som världens godaste jordgubbsglass! Blir så krämigt och gott tillsammans med kokosmjölk också. Mums!!!

  • Hemma hos Andrea Reply

   Jättegott med glass och så roligt när även barnen tycker om det.

  • Hemma hos Andrea Reply

   Det förstår jag, jordnötssmör är gudomligt gott! Knappt så jag kan ha det hemma, haha!

Write A Comment