Jul

Bokkalender till Jul

bokklalender till jul

Jag såg en genialisk julkalender på Facebook – en bokkalender! Du slår in 24 böcker, nyinköpta eller gamla, numrera alla paket från 1-24 eller låter barnen välja ett paket per dag och så har man en lässtund tillsammans. Hur mysigt låter inte det. Barnen har ju ofta favoritböcker som dem vill läsa om och om igen så det gör ju absolut ingenting att slå in de böcker man redan har. Blir ju rätt saftigt att köpa 24 nya böcker. Vi fick en hel påse med böcker från Kalle Ankas Bokklubb av barnens kusiner så här slås det in böcker för fullt.

bokkalender till jul

Vi har haft lite olika julkalendrar under åren. En jul fick barnen varsin minibyrå med små lådor som jag fyllde med små klappar. Det var bla strumpor, underkläder, puzzel och små leksaker. Men det var ganska mycket fix att få till denna julkalender och förra året hade jag inte orken så istället fick dem varsin kalender från BR. 
julkalender lego mydoughadvent

Det var dem här minibyråerna som fick agera julkalender för två år sedan. Själva byråerna köpte jag på Ikea och sen limmade jag på papper i olika färger på varje låda. Pappret köpte jag på panduro. Det var en väldigt uppskattad julkalender men ganska tidskrävande så man får börja i tid. Två barn = 48 små klappar!! Barnen har byråerna i sina rum idag och förvarar allt möjligt smått och gott i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.