Köttfärs

Rester & pannbiffar

Pannbiff med gräddsås, kokt blomkål och lingon, husmanskost, lchflingon

Rester & pannbiffar

Just nu är det inte så stor variation på maten hemma hos oss, eller det är inte så mycket nya maträtter kanske man ska säga. Jag har gjort en del storkok och fryst in för att underlätta vardagen och det är väldigt skönt att inte behöva laga mat varje dag. Jag har fryst in massa pannbiffar, köttfärsås och köttbullar. Jag lägger den frysta maten i kylen kvällen innan så går det smidigt att värma på det igen. Pannbiffar och köttbullar brukar jag steka på i smör igen och köttfärsås kokar jag upp i en kastrull och tillsätter lite grädde, krossade tomater eller vatten. Blir godare än att micra maten tycker jag. Man kan enkelt förnya rätterna genom att servera olika tillbehör till.

Pannbiffar går tex att servera med…

Köttfärsås går tex att servera med…

  • spaghetti/makaroner
  • vitlök och chilifrästa zoodles
  • frästa grönsaker
  • koka upp köttfärsen igen och tillsätt paprika, majs eller andra grönsaker och servera till ris.
  • blanda ner bönor och paprika och du har en enkel och barnvänlig chili con carne, servera med ris.
  • köttfärsfyllda paprikor

Pannbiffar med gräddsås, kokt blomkål och lingon, husmanskost, lchfGräddsås, lchf

Pannbiffar med gräddsås – ca 20 st

1 kg nötfärs

2 ägg

1 gul lök (hackad och fräst i smör)

Kalvfond ca 4 msk

Salt

Svartpeppar

1 dl grädde

Grillkrydda

 

Gör så här

Hacka löken och stek den mjuk i smör utan att den får färg. Låt svalna något.

Blanda alla ingredienser i en bunke förutom grillkryddan.

Forma lika stora pannbiffar och pudra över grillkrydda.

Stek pannbiffarna i smör, ca 5 minuter per sida.

 

Gräddås

Gräddåsen har jag inga exakta mått på utan smaka av och tillsätt mer kryddor tills du får den smak du önskar. Koka upp grädde, soja, vitpeppar och kalvfond i en kastrull. Lyft pannbiffarna ur stekpannan och häll såsen i pannan. Vispa, låt puttra en liten stund och sila av såsen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.