Müsli & granola

Sockerfri Pepparkaksgranola

pepparkaksgranola, lchf, sockerfripepparkaksgranola, lchf, sockerfri

Pepparkaksgranola

Andra advent idag och det firas med lite hemmagjord pepparkaksgranola. Man kan egentligen smaksätta granolan med vilken krydda som helst och jag har tidigare gjort en variant med ingefära och lakrits samt en variant med kanel men denna gång blev det med pepparkakskrydda. Doftar verkligen jul i hela huset när granolan rostas i ugnen. Trevlig Andra Advent.

 

Sockerfri pepparkaksgranola

1 äggvita

2 msk skalade sesamfrön

2 dl sötmandel (hackad)

2 dl mandelmjöl

1,5 dl kokosflingor

3 tsk pepparkakskrydda

1 nypa vaniljpulver

1 nypa salt

50 g normalsaltat smör

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitan till ett bubbligt och vitt skum i en bunke.

Blanda sedan i alla torra ingredienser och blanda ordentligt.

Lägg i smöret och fördela det med fingrarna tills det blir en fast smet som går att forma till en stor boll.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och smula över granolan.

Tillaga i ugnen i 15-20 minuter.

Rör runt försiktigt var tredje minut så att granolan inte bränns.

Ta ut plåten ur ugnen, låt svalna och förvara granolan i en burk i kylen.

rysk yoghurt med pepparkaksgranola, lchfPepparkaksgranola, lchf

 

2 kommentarer

Lämna ett svar till Emma, Frilansliv Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.