Juldukning och kolasnittar med ingefära

God kväll! Tänk vad man laddar inför julafton och poff så är det över och luften går ur en. Känns så overkligt på något vis. Vi hade en jättemysig julafton med god mat och dryck, trevligt sällskap och pirriga och förväntansfulla barn. Jag nämnde här om dagen att jag skulle lägga lite tid på dukningen i år och med ganska enkla medel tycker jag det blev väldigt festligt. Jag köpte två gråa dukar på extrapris på Hemtex, billiga vita pappersservetter på Ikea, hyacinter för nio kronor styck på Ikea, två vattenkaraffer och tre ljusbehållare, även dem från Ikea. Älskar Ikea alltså!!! Hyacinterna placerade jag ut i små glas och servetterna rullade jag och snörde ett snöre runt om och stack ner en liten grankvist. 

Saffransbiscotti

Efter jobbet i fredags blev det lite julbak, saffransbiscotti och kolasnittar med smak av ingefära. Kolasnittar är nog den godaste kakan som finns, de är knapriga, lite knäckiga och så enkla att göra. Går att smaksätta med olika kryddor men ingefäravarianten är den absolut godaste tycker jag. Recept på saffransbiscotti hittar du här. Trevlig kväll och god fortsättning!

Kolasnittar med ingefära 

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen ingefära

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, socker och sirap krämigt med en elvisp.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, ingefära och blanda ner det i smeten.

Knåda till en deg.

Dela degen och rulla ut två längder.

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite.

Räffla med en gaffel.

Grädda längderna i mitten av ugnen i 12-15 minuter eller tills de smält ut och fått en fin gyllene färg.

Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.

Låt kakorna svalna på plåten.

Write A Comment