Lchf pizza

Har länge varit sugen på att göra lchf-pizza och googlar man hittar man otroligt många olika varianter på pizzabottnar. Har testat en variant på Lchf pizza tidigare men den var för degig för min smak och sen dess har jag inte gett mig på det igen. Jag vill ha en krispig botten och det ska vara enkelt att slänga ihop så när jag hittade recept på denna pizzabotten gjord endast på hyvlad ost blev det äntligen dags för pizzakväll!!! Jag toppade min pizza med massa riven ost, skinka, champinjoner och ruccola. Receptet kommer från bloggen tjockkocken och jag kommer göra denna pizza många gånger framöver, så gott!

 

Lchf pizza på enkel ostbotten

Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut hyvlad ost på plåten, antingen i en cirkel eller i hela plåten om man är många. Gärna två lager ost för bästa resultat. Blanda lite tomatpuré, olivolja, salt, svartpeppar och oregano i en skål. Bre tomatröran över osten och skicka in pizzan i ugnen i ca 6 minuter eller tills osten börjat smälta. Ta ut pizzan och låt vila i ca 5 minuter. Strö ost och valfri topping över pizzan. Skjutsa in pizzan i ugnen i ytterligare ca 7-10 minuter eller tills kanterna börjar få lite färg.

Write A Comment