Gröt och yoghurt

Älskar frukost

En skål med rysk yoghurt blandat med blåbär och acaipulver, toppad med jordgubbar, hackade mandlar, kokos och lite jordnötssmör.

Jag älskar frukost och tycker att det är dagens bästa måltid. Jag upplever att frukosten även lägger grunden för hur jag äter resten av dagen. Börjar jag dagen med en god och hälsosam frukost fortsätter oftast resten av dagen i samma mönster. Vanligt vitt bröd slutade jag äta för länge sedan, likaså smaksatt lightyoghurt. Dock älskar jag vitt bröd men jag mår bättre utan. Idag bakar jag istället eget glutenfritt bröd eller fröknäcke och äter jag yoghurt väljer jag alltid en fetare variant, antingen turkisk eller rysk yoghurt.

Chiapudding går att variera i det oändliga, testa olika smaksättningar, toppa med olika frukter, bär eller nötter. Chiapudding går att göra på olika sorters vätskor så som mjölk, kokosmjölk, nötmjölk eller pressade citrusfrukter.

Sockerfri granola med smak av kanel och mandel är väldigt gott att toppa yoghurten med. 

Denna härligt gröna smoothie bowl är en av mina favorit smoothies. Gjord på babyspenat, banan, ingefära, citron, mango och vatten.

Kokt ägg är både gott, nyttigt, mättande och enkelt att ha med sig.

Fröknäcke med avokado, chiliflakes och flingsalt är en stor favorit och jag brukar använda Risentas färdiga fröknäckemix. Supergod och enkelt att blanda ihop. 

Detta nöt och fröbröd är gjort på blandade nötter, fröer, rapsolja och ägg. Brödet behöver inte jäsa utan blandas bara ihop i en bunke och hälls sen över i en brödform för att gräddas i ugnen i ca 1 timme. Jag skivar upp hela limpan och förvarar i frysen och rostar sen i brödrosten. Så himla gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.