Sallad & grönsaker

Bästa sättet att skära en vattenmelon på

Vattenmelon = sommar!!!

När vattenmelonerna börjar dyka upp i butik vet man att sommaren är på gång. Däremot smakar dom inte så mycket för tidigt på säsongen och jag blir lika besviken varje år. Samma sak med jordgubbarna. Men nu börjar vattenmelonerna smaka som en vattenmelon ska, sött, friskt och krispigt. Älskar vattenmelon!

Ett smidigt sätt att servera vattenmelon på är att skiva den i stavar. Enkelt att äta, lätt att packa ner i picknickkorgen och inget kladd. Dela bara vattenmelonen på mitten, lägg melonen med snittytan nedåt och skär ett rutmönster.

Vattenmelon är också väldigt gott att ha i sallader. Här med blandsallad, mozzarella, rostade pinjenötter, ärtskott och balsamico.

Melonkulor är poppis bland dom små, blanda ner i fruktsalladen eller sätt dom på ett spett. HÄR är lite mer inspiration på smårätter med melon.

Svalkande vattenmelonsmoothies är också väldigt gott en varm sommardag. Blanda vattenmelon, pressad citron eller lime, mynta och isbitar i blendern.

Barnens favorit är frukttårta där botten är skivad vattenmelon som man bygger som en tårta och toppar med massa frukt och bär. Både gott och vackert.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.