Jordgubbar, grädde och maräng är väl midsommar om något och dessa söta marängbakelser är så goda. Krispig, seg maräng med smak av kola, len vaniljkräm, vispad grädde och jordgubbar – en perfekt dessert till midsommar. Du kan förbereda både marängerna och vaniljkrämen redan idag så återstår endast att bygga ihop bakelserna imorgon. Är man många kan man göra en stor tårta på plåt istället och recept hittar du HÄR.

MARÄNGBOTTNAR – ca 6 st

2 äggvitor

1 dl socker

2 dl rice krispies från Kellogs (finns vid flinghyllan)

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 125 grader.

Täck en plåt med bakplåtspapper.

Fördela äggvitan och äggulan i två olika skålar (spara gulan till vaniljkrämen).

Vispa äggvitorna med socker till ett hårt skum med en elvisp.

Rör ner rice krispies i smeten.

Klicka ut marängsmeten på plåten, jag gjorde 6 cirklar.

Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.

 

VANILJKRÄM

2 äggulor

1/2 dl socker

1/2 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

50 g smör

1 tsk vaniljsocker

 

GÖR SÅ HÄR

Blanda äggula, socker, smör, grädde och vaniljsocker i en kastrull.

Sikta ner vetemjölet för att undvika klumpar.

Låt sjuda på svag värme tills den tjocknar.

Låt vaniljkrämen svalna och stelna i kylen.

 

TOPPING

2 dl vispgrädde

Färska jordgubbar

Bre vaniljkrämen på marängen.

Toppa med vispad grädde och skivade jordgubbar.

 

Write A Comment