Köttfärs

Lchf-Lasagne

Jag har gjort denna lågkolhydratslasagne tidigare och var helt lyrisk över resultatet. Lasagneplattorna är gjorda på philadelphiaost, ägg, fiberhusk och salt. Kanske låter lite mysko men det smakar väldigt likt en vanlig lasagne. Recept kommer från 56kilo.se.

Denna gång lyckades jag få lasagneplattorna riktigt tunna och fina och ju tunnare dom är desto bättre blir det slutliga resultatet. Det går även bra att göra dubbel sats lasagneplattor och förvara i frysen så är det ett moment mindre nästa gång. Recept på lasagneplattorna hittar du HÄR.

 

LCHF – LASAGNE

I köttfärsåssen till lasagnen hade jag 500 g nötfärs, 1 gul lök, några vitlöksklyftor, grillkrydda, salt, svartpeppar, Pasta Rossa från Santa Maria, torkad timjan, tomatpuré, oxfond, krossade tomater från Mutti och en burk konserverade champinjoner som jag hackat fint.

Smörja en ugnsform med smör och varva lasagneplattor, köttfärs och ostsås. Avsluta med ostsås och toppa med gratängost. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills osten fått en gyllene färg.

OSTSÅS

2 dl cremefraiche

1 dl grädde

100 g riven gräddost

salt & vitpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

Koka upp grädde och cremefraiche.

Dra kastrullen från plattan och rör ner riven gräddost.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.