KYCKLING

Kycklinggryta med bacon & soltorkade tomater

En enkel kycklinggryta på det jag hade hemma, bacon, soltorkade tomater, gul lök, vitlök, grädde, salt, svartpeppar, paprikapulver, torkad oregano och färsk basilika. Till kycklingen blev det blomkålsris eller vanligt basmatiris för dom som önskade det.

Strimla kycklingfilén, hacka bacon, lök, vitlök och soltorkade tomater. Häll lite olivolja i en het panna och stek kycklingen. Blanda i lök, vitlök och soltorkade tomater. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano. Baconet stekte jag i en panna bredvid. När baconet fått lite färg, blanda ner det i stekpannan med kycklingen. Häll på grädde, låt puttra en stund, smaka av och rör ner en näve färsk basilika.

Ett tips om du har blomkål hemma som börjar närma sig slutet är att riva den i ett rivjärn, fördela i portionsstorlekar i fryspåsar och lägg i frysen. Perfekt att ha färdigt blomkålsris hemma. När du sen ska tillaga blomkålsriset kokar du bara upp vatten i en kastrull som vanligt, i med lite salt, koka upp och i med den rivna blomkålen. Klart på nolltid.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.