En enkel kycklinggryta på det jag hade hemma, bacon, soltorkade tomater, gul lök, vitlök, grädde, salt, svartpeppar, paprikapulver, torkad oregano och färsk basilika. Till kycklingen blev det blomkålsris eller vanligt basmatiris för dom som önskade det.

Strimla kycklingfilén, hacka bacon, lök, vitlök och soltorkade tomater. Häll lite olivolja i en het panna och stek kycklingen. Blanda i lök, vitlök och soltorkade tomater. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och torkad oregano. Baconet stekte jag i en panna bredvid. När baconet fått lite färg, blanda ner det i stekpannan med kycklingen. Häll på grädde, låt puttra en stund, smaka av och rör ner en näve färsk basilika.

Ett tips om du har blomkål hemma som börjar närma sig slutet är att riva den i ett rivjärn, fördela i portionsstorlekar i fryspåsar och lägg i frysen. Perfekt att ha färdigt blomkålsris hemma. När du sen ska tillaga blomkålsriset kokar du bara upp vatten i en kastrull som vanligt, i med lite salt, koka upp och i med den rivna blomkålen. Klart på nolltid.

2 Comments

  1. Hemma hos Andrea Reply

    Hej Rebecca. Jamen visst, barnen brukar uppskatta sådana här enkla kyckling-i-sås-rätter och man kan ha olika tillbehör till. Perfekt vardagsmat. Trevlig kväll/Andrea

Write A Comment