På sommaren är det grillat och sallader som gäller och jag älskart. Denna ljumna couscoussallad är perfekt som tillbehör eller som en vegetarisk huvudrätt. Couscousen är smaksatt med pesto och tomaterna är rostade med olivolja och vitlök. Utöver couscous och tomater har jag även avokado, mozzarella och rostade pinjenötter i. Gott gott!

Börja med tomaterna, skölj och lägg dom i en ugnsform. Ringla över olivolja, pressa i vitlök och blanda ordentligt. Salta. Skjutsa in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Koka pärlcouscousen enligt beskrivning på förpackning. När couscousen är klar häller du av vattnet och blandar ner lite pesto. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.  Skiva avokado, riv mozzarella och skölj ruccolan. Blanda allt och toppa med de rostade pinjenötterna.

Trevlig helg!

Gillar du fruktiga och svalkande smoothiebowls måste du testa denna kombo, ananas, mango, jordgubbar och grapefrukt. Så gott.

 

Smoothiebowl

1 näve fryst mango

1 näve fryst ananas

Några frysta jordgubbar

Saften från 1/2 grapefrukt

En skvätt mandelmjölk

 

Gör här

Blanda allt med en stavmixer och servera genast.

Något jag tycker är gott när det är så här varmt ute är iskaffe. Kan nästan tycka att kallt kaffe är godare än varmt. Fyll ett glas med is och häll på 2 dl svalnat bryggkaffe och 1 dl mjölk så har du en god och svalkande iskaffe.

En annan sak jag måste tipsa om är dessa små miniostar från Arla. Lagrad cheddar i små portionsstorlekar på 20 g. Älskar cheddar och har alltid en stor ost i kylen som jag skivar i stavar när jag blir sugen på något.