Okategoriserade

Lakritsknäck

Lakritsknäck

Jag har tidigare exprimenterat en del med lakrits i bakning och det har väl gott så där, men denna sega lakritsknäck föll mig i smaken. Jag hade inte tid att hälla upp smeten i knäckformar så jag lät smeten svalna på bakplåtspapper i en ugnsform istället, sen skar jag bara små bitar och rullade in i smörgåspapper.

Lakritsknäck

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

2 dl grädde

15 turkisk peppar karameller

2 msk smör

 

Gör så här

Koka upp sirap, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull.

Låt koka upp utan lock och rör om då och då.

Koktiden varierar mellan 20-30 minuter.

Gör kulprovet för att se om kolan är klar. Kulprovet innebär att man häller lite smet på i ett glas med kallt vatten, går det att forma till en kula är knäcksmeten klar.

Krossa karamellerna fint i en mortel.

Rör ner karamellkross och smör i smeten.

Fördela smeten i knäckformar eller på bakplåtspapper i en långpanna.

Låt stelna och förvara svalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.