Marinad till Kyckling
Det är väldigt enkelt att göra egen marinad, jag brukar blanda olivolja med lite kryddor, vitlök och sambal oelek och sen låter man kycklingen ligga och dra sig lite, men den behöver inte ligga i marinaden speciellt länge, det räcker med ca 30 minuter.
För att få kycklingen mör och fin steker du kycklingfiléen hel så den får en fin yta på båda sidorna, sen delar du filéen på mitten och steker den på snittytan så den blir ordentligt genomstekt. Skär ett litet snitt i kycklingen för att se om köttet är vitt och då är den klar.
Kycklingfilé med Mango & Ananas Salsa.
Marinad till Kyckling
Olivolja
Sambal Oelek
Pressad vitlök
Torkad Timjan
Torkad Oregano
Salt & Svartpeppar
Gör så här
Jag blandade bara ingredienserna utan att måtta, så blanda efter smak och tycke.
Lägg ner kycklingfilén i marinaden, gnugga in den och låt stå i ca 30 minuter.
Stek i olja i en stekpanna.