Kyckling

Marinad till Kyckling

Marinad till Kyckling

Det är väldigt enkelt att göra egen marinad, jag brukar blanda olivolja med lite kryddor, vitlök och sambal oelek och sen låter man kycklingen ligga och dra sig lite, men den behöver inte ligga i marinaden speciellt länge, det räcker med ca 30 minuter.

För att få kycklingen mör och fin steker du kycklingfiléen hel så den får en fin yta på båda sidorna, sen delar du filéen på mitten och steker den på snittytan så den blir ordentligt genomstekt. Skär ett litet snitt i kycklingen för att se om köttet är vitt och då är den klar.

Kycklingfilé med Mango & Ananas Salsa.

salsa

Marinad till Kyckling

Olivolja

Sambal Oelek

Pressad vitlök

Torkad Timjan

Torkad Oregano

Salt & Svartpeppar

 

Gör så här

Jag blandade bara ingredienserna utan att måtta, så blanda efter smak och tycke.

Lägg ner kycklingfilén i marinaden, gnugga in den och låt stå i ca 30 minuter.

Stek i olja i en stekpanna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.