Baconinlindad Kycklingfilé med Färskost
En av rätterna vi gjorde till Nyårsbuffén var baconinlindad kycklingfilé med färskost. Det är väldigt enkelt att tillaga denna kyckling och man kan fylla den med valfri färskost, jag valde en från Cantadou som var smaksatt med basilika och gräslök. Denna kyckling är toppen att servera som en varmrätt med en sallad, klyftpotatis eller något annat gott tillbehör och perfekt rätt om man är många då den tillagas i ugnen. Det är väldigt svårt att uppskatta hur mycket mat som går åt när man gör en buffé så jag anpassar detta recept som en huvudrätt och att det då går en kycklingfilé per person.
Baconinlindad Kycklingfilé med Färskost – 4 portioner
4 Kycklingfilé
1-2 pkt Bacon
1 paket Färskost
Svartpeppar
Smör eller olja att steka i
Tandpetare
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör ett snitt i kycklingfilén.
Fyll skåran med färskost.
Peppra kycklingfilén.
Linda bacon runt kycklingfilén och fäst med tandpetare. (ca 3 skivor bacon per filé)
Stek kycklingen i en stekpanna så baconet får en fin yta.
Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
Skär ett litet snitt i en filé för att se om kycklingen är klar, när köttet är vitt är den klar.
Servera kycklingen hel eller skär den i skivor.
5 Comments
Karro
Funkar dessa godingar som lchf?
Hemma hos Andrea
Absolut!!! Servera med en fet sås och blomkålspuré eller en god sallad. Är det lchf som gäller nu?
Karro
Haha ja nått måste jag ju ta till 🙂
Lisa
Ett tips gör en krämig risotto till! Det blir jättegott!
Hemma hos Andrea
Hej Lisa! Risotto är så gott, älskar det! Tack för tipset och ha en fin helg/Andrea