Hamburgare
Enklaste hamburgarna, blanda bara köttfärs med salt, peppar och BBQ sauce. Jag valde att använda Santa Marias American BBQ sauce hickory för en extra rökig smak. Till hamburgarna hade vi sallad, tomat, gullök, cheddarost, ketchup, senap och Frisco bröd från Korvbrödsbagarn.
Kikade på Rachel Ray en morgon och snappade upp ett tips hon delade med sig av gällande just hamburgare. Ofta sväller hamburgaren på mitten när man steker den och man får en ojämn och ”klumpig” burgare, men gör man en liten grop mitt i burgaren så får man en jämn och fin hamburgare, smart va!
Hamburgare – 4 st
450-500 g köttfärs
2-3 msk BBQ sauce
salt & svartpeppar
Gör så här
Blanda samtliga ingredienser.
Tips! Är man osäker på smaken kan man rulla en liten köttbulle och steka för att se om man är nöjd annars tillsätter man bara ytterligare BBQ sauce eller kryddor.
Forma fyra lika stora hamburgare.
Stek i smör i en stekpanna tills burgarna är genomstekta.
Servera med tillbehör, ex tomat, lök, sallad, saltgurka, cheddarost, hamburgersås.
2 Comments
farmor
Helt makalöst! Så många goda tips jag får på denna bloggen.
Hemma hos Andrea
Vad roligt att jag kan inspirera! 🙂