Allmänt

Vad föredrar du till frukost?

ägg och bacon

frukostVad föredrar du till frukost?

Äggröra och bacon v.s yoghurt med bär och hasselnötter, sesamknäcke och en skiva ost, ett kokt ägg och apelsin. Av dessa två frukostalternativ så är det sistnämnda absolut det jag väljer, dels för att det både är godare och ser godare ut. Man blir nästan lite glad av den färgglada brickan och det man strax ska få äta medan ägg och bacon känns tungt och något som bara ska i.

Jag har tagit mig en ordentlig funderare gällande det här med kost, Lchf osv och jag kan verkligen inte tänka mig ett liv utan frukostknäcke, bröd, pasta och potatis. Jag vill kunna unna mig lite godis på lördagen utan att man förstör hela veckans ”diet” och ”uteslutande” av vissa livsmedel, jag vill kunna äta spagetti till köttfärsåsen och kokt potatis till köttbullarna och framför allt vill jag kunna äta samma mat som min familj.

Försöker hela tiden hitta genvägar, men det finns inga genvägar som är hållbara utan man måste tänka långsiktigt och bara bestämma sig för att äta en mer sund kost och nu har jag velat klart för sista gången och äntligen tagit ett beslut, äta med Sunt förnuft, mindre portioner, motion och hålla mig till Lördagsgodis…

frukostfrukost

2 Comments

 • farmor

  That´s my girl. Vettigt och klokt beslut. Uteslutningsmetoder torskar man ändå dit på så småningom. Och det finns inga vetenskapliga utvärderingar som säger vad dom egentligen är bra för. Speciellt inte på sikt. Lycka till.

  • Hemma hos Andrea

   Tack farmor! Velar och velar och har nog inte riktigt haft motivationen och orken, men nu har jag iallafall bestämt mig för att ”uteslutningsmetoder” är ingenting för mig, det är alldeles för gott med mat 😉 och en liten kaka ibland…
   Tror som du skrev tidigare att viktväktarna är en bra metod, har testat det för flera år sedan med positivt resultat…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.