Har länge velat göra köttfärsås med rödvin men har inte kommit mig för samt att det är lättare att göra en barnvänlig köttfärsås som jag vet att alla tycker om och äter, men idag skulle jag göra lunch endast till mig och hade lite rödvin kvar sen i helgen, så köttfärsås med rödvin och kanel bjöds det på till lunch.
Det här var riktigt gott och jag kommer absolut göra denna köttfärsås igen, en lite lyxigare variant än den vardagliga köttfärsåsen och detta kommer nog tillagas en del fredagar framöver och avnjutas tillsammans med ett glas rödvin och en mozzarellasallad, älskar köttfärsås!
Toppa köttfärsåsen med lite riven parmesanost så blir det ännu godare…
500 g nötfärs
1 pkt krossade tomater á 500 g
3 vitlöksklyftor
1 gullök
2 msk tomatpuré
1 msk oxfond
2 krm kanel
0,5 -1 dl rödvin
salt & svartpeppar
smör att steka i
Gör så här
Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör.
Tillsätt hackad lök och pressa i vitlöksklyftorna.
Salta och peppra.
Tillsätt tomatpuré, oxfond och kanel.
Häll över köttfärsen i en gryta eller kastrull och tillsätt vinet.
Låt puttra i ca 30 minuter.