Köttfärs,  LCHF

Köttfärsås med Rödvin & Kanel

köttfärsåsKöttfärsås med Rödvin & Kanel

Har länge velat göra köttfärsås med rödvin men har inte kommit mig för samt att det är lättare att göra en barnvänlig köttfärsås som jag vet att alla tycker om och äter, men idag skulle jag göra lunch endast till mig och hade lite rödvin kvar sen i helgen, så köttfärsås med rödvin och kanel bjöds det på till lunch.

Det här var riktigt gott och jag kommer absolut göra denna köttfärsås igen, en lite lyxigare variant än den vardagliga köttfärsåsen och detta kommer nog tillagas en del fredagar framöver och avnjutas tillsammans med ett glas rödvin och en mozzarellasallad, älskar köttfärsås!

Toppa köttfärsåsen med lite riven parmesanost så blir det ännu godare…

köttfärsåsKöttfärsås med Rödvin & Kanel

500 g nötfärs

1 pkt krossade tomater á 500 g

3 vitlöksklyftor

1 gullök

2 msk tomatpuré

1 msk oxfond

2 krm kanel

0,5 -1 dl rödvin

salt & svartpeppar

smör att steka i

 

Gör så här

Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör.

Tillsätt hackad lök och pressa i vitlöksklyftorna.

Salta och peppra.

Tillsätt tomatpuré, oxfond och kanel.

Häll över köttfärsen i en gryta eller kastrull och tillsätt vinet.

Låt puttra i ca 30 minuter.

köttfärsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.