Allmänt

Vardagsstressen har infunnit sig

buffe

Vardagsstressen har infunnit sig

Har precis börjat jobba igen efter tre års föräldraledighet och vardagsstressen är ett faktum. Har kört fast helt när det kommer till matvarition under veckorna, falukorv, köttbullar, falukorv, köttfärsås och så maler det på. Man måste verkligen planera och om jag har föredragit snabblagad mat tidigare så är det ingenting mot nu. När barnen hämtas på dagis är det mat NU som gäller så snabbt ska det gå, helst redan vara klart.

En bekant till mig har under några veckor testat Ica´s Billiga veckan och är jättenöjd, barnen älskar maten och det blir matlådor över till nästkommande dag, vilket är toppen. Kanske ska ge Billiga veckan ett försök…

Ja, i vilket fall så måste det bli lite ordning här hemma så nu ska det veckoplaneras och allt ska vara inhandlat så att veckan flyter på smidigt för visst är det stress runt maten när man är småbarnsförälder och jobbar men det ska väl inte behöva vara det, eller?

yoghurtbuffe

4 Comments

 • farmor

  That´s my girl. Pröva på allt som kan underlätta vardagen för er. Matkasse, städhjälp, fönsterputsare m.m. Ju fler tjänster ni har råd att köpa. Ju mer tid blir det över för familjesamvaro, som ju i grund och botten är ”meningen med livet”. Lycka till och kram.

  • Hemma hos Andrea

   Absolut och det blir så uppenbart nu när man inte har ”tillgång” till familjelivet på samma sätt, åhh vad jag saknar dem. Vi ska verkligen vara glada att vi har möjligheten att vara hemma med våra barn så pass länge när dem är små, för tiden går så fort och familjen är meningen med livet…

 • Karro

  I hear you och då har vi bara ett barn hahah och dessutom en gubbe som bara jobbar 50% men gud jag tycker att allt är tungt. Jag ska nog inte klaga dock för att vara på jobbet hela dagen är som semester hahah emil har det jobbigare än vad jag har 🙂 Håller med din kloka farmor att det går alltid att ta in hjälp 🙂 Kram på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.