Köttfärs

Köttfärsbiffar med Gremolata

biffar

Köttfärsbiffar med Gremolata

Gremolata är en blandning av hackad persilja, rivet citronskal, vitlök och olivolja och kan serveras som tillbehör till fisk eller kött, passar utmärkt att fylla kyckling med och gör sig även jättebra i köttfärsbiffar.

Fick inspiration till dessa biffar när jag läste igenom Icas billiga veckan och en av rätterna var köttbullar i citronsås, så istället för att ha citronen i såsen hade jag den i köttfärsen och det blev så gott! Kan tänka mig att dessa fräscha köttfärsbiffar med smak av persilja och citron är riktigt goda grillade tillsammans med en kall cremefraichésås och färskpotatis, kan nog bli en sommarfavorit…

biffar

Köttfärsbiffar med Gremolata – 4 portioner

400 g nötfärs

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 ägg

1-2 vitlöksklyftor

rivet skal från 1 citron

2 dl persilja

 

Gör så här

Blanda köttfärs, salt, peppar och ägg i en bunke.

Riv citronen i ett rivgärn, hacka persiljan och pressa vitlök och blanda allt i en bunke.

Blanda ner persiljeblandningen i köttfärsen.

Forma åtta lika stora biffar.

Stek i smör eller olja i en stekpanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.