Blåbärsyoghurt Banan & Müsli
Godmorgon Måndag! Börjar veckan med en liten yoghurtdrink, blåbärsyoghurt varvat med bananskivor och Risentas GI müsli (den godaste müslin som finns). Har plockat fram min receptlåda och några matmagasin som jag inte riktigt hunnit läsa igenom ordentligt och just nu är jag på jakt efter bufférätter och framför allt söker jag ett bra recept på kall marinerad fläskfilé…
Håller på att planera inför min födelsedag och det är verkligen inte lätt att planera en buffé, det är mycket att tänka på. Maten ska passa ihop, uppskatta mängden, det ska gå att förbereda innan och inte vara allt för avancerat…
2 Comments
farmor
Marinerad fläskfilé – 4 pers.
5 hg filé – rosmarin – salt – vitpeppar – gnid in och stek. Låt kallna.
Marinad: ½dl vitvinsvinäger, ½dl vatten, 2dl olja, 1 tsk salt, ½ tsk väl stött svartpeppar, 1 pressad vitlöksklyfta, ½dl finhackad persilja, 2 msk avrunnen kapris.
Skiva det kalla köttet och häll över marinaden. Marinera i minst 4 timmar.
Länge sedan jag använde receptet. Men kommer ihåg att det var riktigt gott.
Lycka till.
Hemma hos Andrea
Det lät gott! Tack för tipset 🙂 Har hittat ett liknande recept men med chili istället för kapris och lite andra kryddor. Har faktiskt köpt en ”testfilé” så då kan jag göra halva på ditt recept och halva på det andra, perfekt!