Småkakor & maränger

Lakritspulver

lakrits

Lakritspulver

Äntligen kan man köpa lakritspulver i dagligvaruhandeln, (man kanske har kunnat det ett tag men jag har inte sett det tidigare) sprang på denna burk från märket Kung Markatta. Tidigare har jag köpt lakritspulver på en lakritsbutik på Sveavägen i Stockholm som heter Lakritsroten, dem säljer lakrits av alla dess slag, en fantastisk liten butik som är värt ett besök om man inte vart där. Hemsidan hittar ni här, lakritsroten.se

I vilket fall så testade jag att göra lakritsmaränger igår – resultatet blev icke godkänt, det blev en riktig flopp! Så är det någon som har ett  bra recept på lakritsmaränger så får ni gärna dela med er . Men lakritspulvret i sig är jättegott, påminner om dem där små hockeypuckburkarna med pulver man köpte när man var liten – hockeypulver…

kakfat

 

2 Comments

  • farmor

    Var i bokhandeln i går och hör och häpna på hyllan med senaste nya kokböckerna såg jag en bok där alla recepten innehöll lakritspulver. Allt från kakor, sås, grytor, röror och faktisk också ett med maränger. Tyvärr hade jag ingen penna i väskan annars ………………. Titta på den vid tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.