Köttfärs

Köttfärsås

köttfärsås

Köttfärsås

Köttfärsås måste vara den maträtten som går att variera mest i smak. Igår blev det en mild köttfärsås med spagetti till middag, enkelt och snabbt att slänga ihop när man kommer hem från jobbet. Med en god sallad och ett glas rött vin till är det den perfekta fredagsmiddagen tycker jag…

köttfärsåsKöttfärsås

500 g nötfärs

1 röd lök

4 vitlöksklyftor

1 köttbuljongtärning

2 msk tomatpuré

500 g passerade tomater

1,5 dl matlagningsgrädde

1 tsk torkad timjan

 

Gör så här

Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.

Finhacka löken och blanda ner i köttfärsen.

Pressa i vitlök.

Smula ner buljongtärningen.

Tillsätt timjan, tomatpuré, passerade tomater och grädde.

Låt puttra en stund.

 

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.