Köttfärsås
Köttfärsås måste vara den maträtten som går att variera mest i smak. Igår blev det en mild köttfärsås med spagetti till middag, enkelt och snabbt att slänga ihop när man kommer hem från jobbet. Med en god sallad och ett glas rött vin till är det den perfekta fredagsmiddagen tycker jag…
500 g nötfärs
1 röd lök
4 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan
Gör så här
Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna.
Finhacka löken och blanda ner i köttfärsen.
Pressa i vitlök.
Smula ner buljongtärningen.
Tillsätt timjan, tomatpuré, passerade tomater och grädde.
Låt puttra en stund.
2 Comments
✫ Fru Eriksson
Jaa visst är det gott med en god sallad & ett glas rött till 😀
/Kram
Hemma hos Andrea
🙂