Spröda Pepparkakor med Jordnötsflarn
Jag har gett upp hembakta pepparkakor för jag får aldrig till dem, dem blir antingen för tjocka och mjuka eller brända. Så istället för att baka köper jag Annas Pepparkakor, det är mina favoriter men igår testade vi pepparkakor med jordnötsflarn från det Danska märket Karen Volf, tunna, spröda och riktigt goda pepparkakor. Har ni inte testat dem tycker jag ni ska göra det, smakade som lyckade hembakta pepparkakor…
Lyckas man inte med sina hembakta pepparkakor kan jag rekommendera knäckiga kanelsnittar istället, påminner om pepparkaka, enkla att göra och väldigt goda…
Recept hittar ni HÄR…
3 Comments
farmor
Ifall du skulle ångra dig kommer här ett recept på skurna pepparkakor, som det är absolut omöjligt att misslyckas med:
100 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
½ dl ljus sirap
25 g hackad mandel
1 msk kanel
1 msk ingefära
½ tsk bikarbonat
½ msk malda nejlikor
1 msk kardemumma
3 dl vetemjöl
Rör smör och socker poröst. Blanda ner sirap, kryddor och mandel.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
Dela degen i två bitar och rulla till avlånga rullar.
Linda in i plastfolie och låt vila i kylskåp över natten.
Skär rullarna i tunna skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ugn 175 gr 6-8 min.
Ta ut och låt svalna.
Som du ser. Lätt som en plätt för en så duktig ”bagerska” som dig.
Hemma hos Andrea
Pappa berömde dina goda pepparkakor häromdagen så jag ger peppisarna ett sista försök. Tack för recept farmor//Kram kram
farmor
Glömde säga att det brukar bli omkring 50 kakor.