Förrätter & småplock

Ostprovning

ostbricka

Ostprovning

För ett tag sedan fick jag ett trevligt paket med goda ostar från Arla. Paketet innehöll en Cheddar, en Herrgård, en Präst och en Grevéost från Kvibille. Ostarna har lagrats i hela 18 månader och passar både som smörgåspålägg, i matlagning och till ostbrickan…

Skivade upp ostarna i smala skivor och hade en liten ostprovning och jag tycker alla ostarna var väldigt goda men mina favoriter är Cheddarn och Grevén, ostar helt i min smak och kommer passa utmärkt till brietårtan med frukt och nötter som jag tänkt göra till Jul…

Min farmor har tipsat mig om en marmelad från St. Dalfour med smak av ingefära och apelsin och den var så otroligt god och passade utmärkt till ostbrickan. Hade även en fikonmarmelad från samma märke men den förstnämnda bara måste ni testa, den godaste marmelad jag smakat…

ostar

4 Comments

 • farmor

  Visst är ingefära och apelsin en toppenkombo. Och så sötar Dalfour med naturligt fruktsocker, vilket passar bra in i min bild av mig själv, som lite ”hälsofrik”. Grevé är också en favorit hos mig. Hade gärna varit med på den ostprovningen.

  • Hemma hos Andrea

   Ja men den var ju såååå god, vilken smak! Jag är annars inte jätteförtjust i marmelad till ost för jag tycker det blir för sött men denna var outstanding!!!
   Tack för tipset…

   Vi får ha en ostprovning nästa gång du kommer på besök 😉

 • Malin

  Så gott det låter med marmeladen till, älskar ingefära! Får nog åka till affären sen och köpa ost och marmelad 😉
  Ha en fin dag!

  • Hemma hos Andrea

   Marmeladen är sååå god, du måste testa! Lite mer vuxen smak, inte för söt, lite styrka av ingefäran, helt magiskt god 🙂

   Mot affären 😉 Ha en härlig helg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.