Förrätter & småplock

Antipasti

ost

Antipasti

Tre dagar kvar till Jul, igår var sista dagen på jobbet innan en lång och härlig julledighet, barnen har jul lov, det är helg och det firades med massa småplock. På fredagar är det skönt med mat som inte kräver så mycket och då är det perfekt med antipasti, lite goda ostar, kallskuret och frukt…

Tog en sväng förbi matbutiken påväg hem från jobbet igår och jag var inte ensam, det var låååång kö till både charken, posten och kassan men det gick ganska smärtfritt ändå. Jag köpte seranoskinka och melon, mozzarella och tomat, basturökt skinka, oliver, vindruvor, brie och kex, dadlar, chevré och bacon…

Farmor tipsade mig om en god liten aptitretare, chevréfyllda dadlar inlindade i bacon på ruccolabädd, mums. Dessa små godingar kan man servera som förrätt eller som småplock och vi gjorde tre var och det kan väl vara rimlig mängd om man serverar dem som förrätt också…

Måste även tipsa om riktigt goda oliver, Ridderheims Queenoliver, stora gröna paprikafyllda oliver i en mild ört och vitlöksmarinad, sååå goda… 
ost

Chevréfyllda Dadlar inlindade i Bacon

Färska dadlar

Chevré

Bacon

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Kärna ur dadlarna och fyll med chevré.

Linda en halv baconskiva runt varje dadel.

Lägg dadlarna i en ugnsform med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 15-20 minuter.

Servera tillsammans med ruccola.

ost

2 Comments

  • Karro

    Guuud så härligt det ser ut 🙂

    Ville oxå passa på att önska er en riktigt god jul <3
    Har ni någon lucka i mellandagarna så är ni väldigt välkomna till nya lägenheten på Vikingavägen :)) PUSS & KRAM

    • Hemma hos Andrea

      Godmorgon! Det låter mysigt, vi har faktiskt inte ngt speciellt inplanerat alls så vi kan väl höras efter Jul. Önskar Er en God Jul, massa kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.